Een keratinebehandeling, wat is het en hoe werkt het?

Ik kan me voorstellen dat er veel vragen zijn over de keratinebehandeling die ik geef in de studio. Hierbij heb ik enkele vragen van klanten voor je op een rijtje gezet, zodat je kunt kijken of een keratinebehandeling iets voor jou is.

Heb je nog vragen na het lezen van deze blog? Neem dan gerust contact op!

 

Wat is een keratinebehandeling? Een keratinebehandeling is een semi-permanente treatment met vloeibare keratine die het haar glad en zacht maakt en ook nog eens diep voedt. Natuurlijk haar bestaat voor 95% uit keratine, maar de hoeveelheid neemt af als je het haar regelmatig  chemisch behandelt zoals bij haarkleuringen of permanent, als je het haar vaak met warmte behandelt zoals bij een krultang, stijltang of bij föhnen. 

Wat doet een keratinebehandeling?  Keratineproducten vervangen de verloren proteïne, zodat je haar weer zacht wordt, beter in model valt en glanst. Er zijn tegenwoordig vele soorten keratinebehandelingen waaruit je kunt kiezen. Maar er zit zeker verschil in de soorten.

Als je kiest voor een keratinebehandeling wil je graag dat je haar zachter, gladder, glanzender, krachtiger en minder pluizig wordt. En misschien wil je het wel helemaal steil hebben (wat niet altijd kan). Ik werk zelf met de keratinebehandeling van Finnley´s. Dit is een milde vloeistof zonder chemische ingrediënten zoals Formaldehyde of andere beschadigende, agressieve stoffen. Formaldehyde is een stof dat kankerverwekkend kan zijn en wordt in heel veel producten gebruikt. Ik neem aan dat je dat niet wilt!  De keratine vult de haarschubben op en versterkt het haar.

Wat zit er in de vloeistof bij een keratinebehandeling van Haarstudio 31?  Dit zit in de Finnley´s treatment: Keratine om het haar sterker te maken, Luminescina voor glans en Provitamine B5 voor hydratatie en bescherming. De voedende bestanddelen worden voor lange tijd in het haar ingesloten, omdat de keratine een beschermend laagje om het haar heen legt.

Hoe gaat een behandeling in zijn werk? Eerst wordt het haar gewassen en zo voorbereid op de keratine. Dit opent de haarschubben voor de keratine. Het haar wordt gedroogd en de vloeistof wordt aangebracht. Dit moet ongeveer een half uur inwerken. Daarna wordt het overtollige keratine uitgespoeld, het haar wordt gedroogd, beschermende arganolie wordt toegevoegd aan het haar en plukje voor plukje wordt de keratine ingesealed met de stijltang. Dan spoel ik de resterende keratine uit en je krijgt een heerlijk voedend masker. Dit sluit de haarschubben weer en maakt het haar heerlijk zacht. Hierna wordt het haar opnieuw mooi in model gebracht. 

Hoe lang duurt de behandeling? Afhankelijk van de lengte en dikte van het haar, duurt het zo´n 3 tot 4 uur. Keratine is een kostbaar product en een goede behandeling neemt veel tijd in beslag.

Hoe lang blijft een keratinebehandeling zitten? Deze behandeling vervaagt uit het haar in ongeveer 2 tot 3 maanden. Dit is ook weer afhankelijk van het haartype, hoe het pakt op jouw haar, de verzorging en hoe het haar behandelt wordt. Bij zwaar beschadigd haar heb je kans dat het haar geen keratine meer opneemt en het er dus snel weer uitgaat. Laat je adviseren in de studio!

Kun je het haar kleuren na een keratinebehandeling? Nee niet meteen. De keratine zal nog even moeten uitharden. Je kunt het beste 14 dagen wachten met chemische behandelingen. Aan te raden is om het niet te kleuren, omdat dat juist weer keratine uit het haar trekt.

Kun je zwemmen na een keratinebehandeling? Dit is sowieso niet aan te raden voor het haar, maar het kan wel. Chloor en zeezout drogen het haar uit en maken het droger. Het zorgt ervoor dat de keratine sneller uit het haar slijt.  Op vakantie is zwemmen natuurlijk juist wel wat je wilt, daarom hier wat tips.

*Wat je kunt doen is voor je gaat zwemmen, arganolie,  masker of andere vette producten in het haar aanbrengt. 

*Maak het eerst nat met drinkwater, zodat het haar al verzadigd raakt met normaal water en chloor en zeezout er minder goed in kan dringen.

*Probeer ervoor te zorgen dat je haar niet nat wordt. Doe bv een knot bovenop je hoofd en ga niet kopje onder.

*Na het zwemmen kun je het haar goed verzorgen met de keratineshampoo, masker en treatment die aangeraden worden bij de behandeling.

Hoe verzorg ik mijn haar na een keratinebehandeling? Zoals ik net al aangaf adviseer ik verschillende producten bij de behandeling. Een keratineshampoo, masker en treatment. Ook geef ik advies over stylingsproducten. Deze adviezen worden persoonlijk afgestemd op jouw haar- en huidtype en wat jij prettig vindt om te gebruiken. Ik ben fan van de Fiber infusion lijn van Kadus. Deze biedt hele goede resultaten, waardoor je langer plezier hebt van de keratinebehandeling. Een goede verzorging is een hele goede investering, je behoudt langer resultaat van de behandeling en de producten gaan lang mee en ruiken ook nog eens heerlijk! Slechte producten laten de keratine sneller uit het haar slijten. Is de keratinebehandeling net gedaan? Wacht dan 24 tot 48 uur met wassen van het haar en laat het haar los zitten. Dus geen knellende stiekjes of speldjes gebruiken in deze tijd. Zo kan de keratine beter uitharden .

* De Kadus Professional Fiber Infusion Shampoo bevat keratine en reinigt en herstelt het haar op zachte wijze. Het voorkomt haarbreuk. Gebruik van de shampoo is de perfecte voorbereiding voor het aanbrengen van de Kadus Profesional Fiber Infusion Mask. Masseer de shampoo goed in en spoel weer uit. Het beste is om het haar 1 of 2x per week te wassen. 

*Het Kadus Professional Fiber Infusion Mask is een haarmasker voor beschadigd haar. Het haarmasker voorkomt haarbreuk tot wel 97%. Het haar wordt beschermd en tegelijkertijd hersteld. Het product bevat keratine. Dit haarmasker is vooral geschikt voor mensen met lang haar. het heeft een verzachtende werking en geeft het haar een gezonde glanzende uitstraling. Het masker heeft een hydraterende werking en maakt het haar beter doorkambaar. Breng aan op handoekdroog haar en laat 5 minuten inwerken. Dan uitspoelen.

*De Kadus Professional Fiber Infusion is een keratinebehandeling waar de haarvezels herstelt en versterkt worden direct vanaf het eerste gebruik. Voor sterk, glad en stralend haar.  Als laatste breng je een zo´n 6 tot 8 pompjes aan in het haar. Vooral de punten en lengten zijn hierbij belangrijk om mee te nemen. Hierna droog je het haar naar wens. Door het drogen zet je deze keratine vast in het haar.

Een heerlijk ritueel en mega lekkere producten!

Hoe kun je het haar stylen na een keratinebehandeling? Het haar is na de behandeling zachter, gladder, glanzender en wat steiler. Je hoeft er dus minder aan te doen dan je gewend was. Ook qua producten kan het anders zijn. Je kunt het haar drogen in model zoals gewenst. Zelf merk ik dat ik mijn haar niet meer hoeft te föhnen met borstels om het gladder te krijgen. Dat scheelt veel tijd in de ochtend!  Je kunt dagelijks een pompje Velvet arganolie van Kadus in het haar aanbrengen en op laten drogen of föhnen. Wellicht is de mousse Expand van Kadus fijn voor wat extra stevigheid.  In de studio bekijken we jouw haar en wensen en geef ik persoonlijk advies. 

Hoe vaak kun je een keratinebehandeling herhalen? Dat hangt af van jouw haartype, verzorging  en wat je doet met het haar. Mogelijk is om het na een maand opnieuw te doen bij bv erg beschadigd haar.  Hoe vaker je het laat doen, hoe beter het gaat pakken. Over het algemeen is een keratinebehandeling 4x per jaar voldoende om het mooi te houden. 

Hoe lang moet het haar zijn voor een keratinebehandeling?  Zelf vind ik het prettig om in ieder geval 20cm haar te hebben, zodat de stijltang er makkelijker doorheen kan glijden tijdens de behandeling.

Is keratine goed voor krullend haar? Jazeker! Ook krullend haar kun je behandelen met keratine. Het is voor alle haartypen mogelijk. Krullend haar wordt minder pluizig, wat gladder en glanzender. Het is niet mogelijk het helemaal steil te krijgen met mijn producten. Dan heb je een keratinebehandeling met chemische toevoegingen nodig of je kunt het haar chemisch laten straighten.

Wat is beter Olaplex of keratine? Met de keratinebehandeling wordt je haar gesealed.  Keratine pakt de haarschubben aan. Dat zit aan de buitenkant van het haar. Met de Olaplex wordt het haar van binnenuit gerepareerd, zodat de beschadigd haar weer stevig wordt.

Hoe is het haar als de keratinebehandeling is uitgewerkt? Dan is de structuur van het haar waarschijnlijk zoals je het ervoor had. Je kunt weer een nieuwe behandeling ondergaan om keratine toe te voegen. 

Wat is een andere manier om van pluizig haar af te komen? Andere manieren zijn er zeker! Lees dan even mijn andere blogs met tips hiervoor. Bv de blog over beschadigd of droog  haar.

 

Heb je nog vragen of wil je een afspraak maken? Neem dan contact op!

 


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.