Tips bij hoofdluis

Het idee van luizen geeft al jeuk op je hoofd nu waarschijnlijk. Dat hoofdluis zeer besmettelijk is, weten de meesten wel. Je ziet deze kleine beestjes vaak bij kinderen, maar ook volwassenen kunnen het krijgen. De hoofdluis is een parasiet dat op behaarde en warme plekjes van het hoofd zit. Vooral achter de oren, nek, onder de pony. Het beestje drinkt regelmatig bloed uit de huid om te overleven. Ze zijn ongeveer 3mm groot en grijs/bruinig van kleur. Als je er last van hebt, gaat de hoofdhuid jeuken.

Wist je dat ze ongeveer 6 neetjes per dag leggen? Deze plakken aan de haarschacht. Je ziet ze als witte kleine bolletjes. Na ongeveer een week komen ze uit. Heel vervelend en het moet echt bestreden worden, anders heb je binnen no time kans op een epidemie! Wat hierbij kan helpen leg ik je hieronder uit.

 

Help je hebt luizen! Je voelt jezelf vies en wilt niet dat iemand dit weet. Je schaamt je, maar mensen, dit hoeft niet! De meeste mensen krijgen weleens te maken met hoofdluis. Meld het wel op school, zodat ze maatregelen kunnen nemen. 

Als klein meisje heb ik het een keer gehad. En thuis kreeg iedereen het. Dat werd flink kammen, met luizenshampoo wassen, alles schoonmaken en het was weg.  Ik voelde me wel erg vies en kon alleen maar denken aan die vieze beestjes op mijn hoofd.

Heel irritant en echt niet leuk :(   Snel naar mijn tips:

 

 

1: Koop een luizenkam en kam elke dag. De luizen en neten die eruit komen moet je meteen dood pletten met een papiertje.

2: Was het haar met een anti-luizenmiddel. Er zijn veel soorten in de drogisterijen verkrijgbaar. 

3: Was het beddengoed, kleding en jassen goed op een hoge temperatuur vanaf 60 graden. Stofzuig alles goed en maak het huis schoon.

4: Kom je er niet vanaf thuis? Ga dan 2 weken weg en zo kunnen de uitgekomen neten en hoofdluis geen bloed meer drinken en zullen ze dood gaan.

5: Gebruik een elektrische luizenkam bv van Medicana, al voor €19,99 verkrijgbaar op internet. Zo hoef je geen chemische producten te gebruiken.

6: Stop wat druppels tea tree of lemongrass door de shampoo of in zonnebloemolie en laat het 30 min inwerken. Hierna uitspoelen en weer goed kammen.

7: Doe een dikke laag conditioner in het haar met wat azijn en laat een tijdje inwerken. Hierna spoel je het uit en zo zijn er al veel luizen gestikt.

8: Zijn er meer mensen in het gezin?  Behandel iedereen in het gezin en check regelmatig op luizen.

9: Gebruik een anti luizen spray

10: Spuit water gemengd met tea tree in je haar.

Helaas kan het zijn dat de luizen resistent zijn tegen de chemische middelen....

Kammen blijft dat de beste optie en geef niet op!

 

Ga met hoofdluis alsjeblieft NIET NAAR DE KAPPER , maar wacht tot het echt over is en maak dan een afspraak.

Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je hoofdluis oploopt in de studio. In mijn hele carrière heb ik het maar 1 keer meegemaakt dat er iemand hoofdluis had. Dus gelukkig houdt iedereen zich er goed aan.

 

Ik hoop dat een van deze tips je helpt bij het bestrijden van de hoofdluis!

Heb je ook nog tips? Zet deze dan hieronder en help mee aan een hoofdluis vrije omgeving!

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.