Tips bij Psoriasis

Een olifantenhuid, zo wordt psoriasis ook wel genoemd. Bij deze chronische huidaandoening vernieuwt de huid zo snel dat er schilfertjes ontstaan en ontstekingen komen. De huid ziet er rood en vurig uit met droge schilfertjes. Het is niet besmettelijk maar wel erfelijk. Je ziet het vaak dan ook terug bij meerdere mensen binnen een familie. Er zijn verschillende soorten. Psoriasis zit meestal op het hoofd, achter en/of  in de oren, op de ellebogen,  knieën en de bilnaad. Het kan ook op andere plekken zitten van het lichaam. Zelfs op de nagels. Stress, medicatie, infecties en huidbeschadigingen veroorzaken het vooral. 

Het jeukt en kan pijnlijk zijn. Schilfertjes vallen op kleding en het kan iemand erg onzeker maken. Vooral in de zomer als je wat luchtiger gekleed wilt zijn en het dus te zien is. Schaamte en het gevoel van vies zijn kan omhoog komen. Hierbij heb ik wat tips voor de mensen met psoriasis.

Heel lastig als je hier last van hebt en waarschijnlijk heb je al vanalles geprobeerd. Om heel eerlijk te zijn is psoriasis iets dat in je systeem zit en moeilijk te behandelen is, omdat het meestal weer terug komt en nooit voorgoed verdwijnt. 2 op de 100 mensen heeft hier last van. Van buitenaf kun je de huid wel verzachten en verbeteren zodat je er minder last van hebt. Ik ga hier in op de klachten van de hoofdhuid.

 

Verzorgen:

*Ik heb een heerlijke behandeling gecreëerd voor in de studio. De detox behandeling. Hierbij wordt de hoofdhuid ontgift en goed gereinigd en gevoed met heerlijke en milde producten van Kadus. Massages volgen elkaar op en je ontvangt een advies voor de thuisverzorging.

 

*Ik adviseer bij psoriasis om de Calm sensitive shampoo en conditioner van Kadus te gebruiken.  De Marulaolie die in deze shampoo zit, verzacht de huid, hydrateert, voedt, werkt tot diep in de huid, werkt antibacterieel en ontstekingsremmend. Masseer de huid goed in en spoel dan uit met lauwwarm water.

 

*Het haar kan wel wat stugger aanvoelen. Daarom kun je voor meer hydratatie de huid verzorgen met de conditioner en het serum van deze lijn. Het brengt de PH waarde van de huid in balans. Het maakt het haar zachter en beter doorkambaar. Ook beschermt het gekleurd haar tegen vervaging van de kleur. Opbrengen in gewassen haar  en even laten inwerken en dan uitspoelen.

 

*Daarnaast kun je de huid 2x per week een oliebadje geven.  Was eerst het haar , droog het en breng vervolgens een goede laag olie aan op de hoofdhuid. Na een tijdje weken de schilfertjes los en kun je ze eraf krabben. Hierna was je weer het haar om de schilfertjes eruit te krijgen. 

De huid voelt tijdelijk weer rustig en zacht aan, tot het weer begint aan te groeien.

*Het is aan te raden om naar een dermatoloog te gaan. Deze geven je vaak hormoonzalven mee zoals Dovobet of Betnelan huidemulsie. Ook kunnen ze een spuit geven, lichttherapie aanraden en andere middelen. 

*Van binnenuit is het belangrijk om goed gehydrateerd te blijven. Drink veel water.

* Het eten van vette vis zoals zalm, makreel, haring en forel is goed, lijnzaadolie, extra vergine olijfolie,

vitamines zoals zink, selenium, vitamine A en B12

*Zorg goed voor je dagelijkse ontspanning. Dit kan door bv de detox te laten doen of een hoofdmassage.

*Probeer het te accepteren dat je een huidaandoening hebt. Dat maakt het zoveel dragelijker voor jezelf.

*Psoriasispatiënten Nederland maakt zich sterk voor een persoonsgerichte behandeling voor elke psoriasispatiënt, zodat mensen met psoriasis kunnen blijven meedoen in de maatschappij. Op hun website (https://psoriasispatientennederland.nl/) is veel informatie te vinden over alle behandelingen.

 

Stylen: 

Je kunt het haar stylen zoals je wilt. Wel zou ik de föhn lauwwarm zetten en niet te heet zodat de huid minder snel uitdroogt.

Omdat de huid droog is, is het haar meestal ook wat droger. Kies daarom producten met oliën zoals de VELVET OIL. Deze vezwaart het haar niet , maar geeft wel glans en maakt het haar gladder.

 

Kleuren:

Voor het kleuren heb ik een speciale olie, zodat de huid extra wordt beschermd en gevoed. Hierdoor is verven van het haar mogelijk zonder de huid extra te beschadigen. Je kunt er ook voor kiezen om het haar te kleuren met bv highlights of lowlights. Hierbij wordt de huid niet meegenomen.

 

Ik hoop dat je iets kunt met deze tips!

Kom gerust naar de studio. Ik werk alleen en vertrouwelijk. Ondertussen heb ik als kapster al zoveel huidproblemen gezien dat het voor mij normaal is. En om eerlijk met je te zijn. Ik heb zelf ook al psoriasis vanaf mijn 14e dus ik begrijp je helemaal! 

Voel je welkom!

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.