Tips voor het haar tijdens de Corona lockdown

(Geschreven tijdens de eerste lockdown) Er is Corona in de wereld en het is ook in Nederland. Je kunt er niet omheen, als je het nieuws volgt. Dit virus zorgt voor veel ellende en tegelijk ook voor veel mooie hartverwarmende en creatieve momenten. Veel bedrijven moeten hun werk neerleggen. Gezondheid gaat voor alles! Ook de kappersbranche valt hieronder en is ook een lastige met de Corona. Op 1,5 meter afstand werken is niet te doen tussen kapster en klant. Het is nog onduidelijk wanneer kapsalons weer open mogen.

 

Je ziet de leukste en grappigste video's op YouTube waarbij er met stokken gewerkt wordt met bv een tondeuse en kam eraan, de paraplu als bescherming... Mensen zijn creatief! Op de kappersnetwerken op bv Facebook ontploffen de discussies, wel of niet open, wel of geen haarverf verkopen. Ik zou zeggen, doe wat goed voelt voor jou en jouw situatie. Heb respect voor elkaar, denk niet in angst voor tekort, heb vertrouwen en ik heb mijn keuze gemaakt...

Ook Haarstudio 31 is ondertussen al vanaf half maart gesloten. Het vraagt om verantwoordelijkheid te nemen en te kiezen voor jezelf, de dierbare klanten en de maatschappij. Ook krijgen veel kapsters regelmatig appjes waarin mensen vragen ze alsnog te knippen.  Ik geloof niet dat het de bedoeling is en er worden flinke boetes uitgedeeld voor de mensen die het wel doen. €4500 voor de kapster plus een sluiting van een half jaar en €400 voor de klant bij overtreding. Helaas zullen we allemaal hier doorheen moeten, maar wat ik wel kan doen is jullie wat adviezen geven voor jullie haar. 

 

Speciaal voor jullie heb ik een aantal haartips opgeschreven voor tijdens de lockdown. Wie weet ben je hier even mee gered en kun je langer genieten van jouw kapsel. Wij wensen iedereen veel sterkte deze tijden!

 

1: Is jouw haar te lang? Zet een petje op of hoed als je weg moet voor de boodschappen.

Ook kun je een zonnebril opdoen, jezelf vermommen, pruik op en onherkenbaar de straat op gaan ;) (bij veel schaamte)

2: Probeer je haar eens anders te dragen. Naar voren , naar achter, opzij, omhoog. Vlecht het in, maak staartjes, gebruik klemmetjes, speldjes etc. Wees creatief en laat je inspireren met leuke foto´s op bv Pinterest En uhm het matje komt weer in, zeggen ze, is dat even handig nu!

3: Heb je een grote uitgroei? Je kunt een haarband of doek om doen, zodat het niet zichtbaar is. en je beschermt je haar gelijk tegen de zon!

4: Laat je jouw haar altijd kleuren bij Haarstudio 31? Met een voor jou te grote uitgroei kun je een thuisverfpakket kopen in de studio. Voor 30 euro heb je jouw unieke haarkleuring die niet in een pakje te koop is bij de supermarkt. Ook zitten hierbij handschoenen, een verfbakje, kwast,  plastic schort,  kleine shampoo en masker van Kadus en een beschrijving hoe te werk te gaan.

Ga aub geen andere kleur, highlights of blonderingen zelf doen! Dit is echt een vak apart en kun je niet zelf zonder de theorie en praktijkervaring doen. Een kapper heeft niet voor niets een opleiding van 3 jaar tenslotte. (Deze service is alleen voor de klanten van Haarstudio 31)

5: Wees niet eigenwijs door een andere kleur, highlights of blonderingen wel te gaan doen! Mislukt het dan heb je echt even pech...

6: Je kunt ook een zigzag scheiding zodat de uitgroei minder opvalt

7: Gebruik de juiste stylingsproducten om het haar meer stevigheid en houdbaarheid te geven.

Denk aan een goede haarlak van Kadus, een stevige mousse, gel of ander product. Föhn het haar met ronde borstels voor meer volume en houdbaarheid.

8: Ook de verzorging blijft belangrijk. Een goede shampoo houdt het haar en hoofdhuid gezond en is de basis voor een mooi kapsel. 

9: Nu je toch lang thuis bent, verzorg je haar en hoofdhuid eens uitgebreid met een hoofdmassage, denk aan de massageprikkel die je hebt gekregen in de kerstperiode. Dit helpt je gelijk te ontspannen. Vraag het je man /vrouw/ kinderen om bij je te doen of nog leuker: samen bijelkaar.

10: Verwen je haar met een heerlijke shampoo en haarmasker van Kadus. Lees in mijn andere blogs de tips voor jouw haartype.

11: Ga niet zelf knippen! Tegen kinderen wordt het altijd gezegd, maar nu ook tegen de volwassenen die zich bijna niet kunnen inhouden.

12: Wacht geduldig af totdat de kapsalon weer open gaat. Alles gaat voorbij, ook deze situatie.

Je bent niet de enigste die hier tegenaan loopt en bedenk dat Corona voor veel mensen veel en veel erger kan zijn. Maar wat duurt wachten langgggggggggggggg! We worden flink op de proef gesteld.

13: Wees elke dag even dankbaar voor wat er wel is 

14: Heb vertrouwen in het leven en de dingen die je overkomt. Word bewust van jouw gedachten en ga naar binnen in jezelf. Zet neer wat je graag wilt en voel wat je echt nodig hebt.

Niet alleen het haar groeit, maar ook de dingen/gedachten waarnaar je jouw energie en aandacht stuurt. 

15: Blijf zoveel mogelijk thuis, maar haal wel zo nu en dan een frisse neus buiten in de zon! Niet allemaal tegelijk dan natuurlijk. 

 

 

De meesten van jullie weten wel dat ik mijn studio deel met mijn andere werk als kunstenares. Lijkt het je fijn om iets moois te laten maken? Kijk dan eens op www.creativeartbyjessica.nl en bestel iets moois of geef een opdracht! Zo help je mij ook gelijk deze tijd door en je hebt een bijzondere handgemaakte creatie in huis. Het is nu de tijd voor bv tuinschilderijen. Maar ook kun je terecht voor schilderijen voor binnen, soul energy paintings met reading, dromenvangers, wallsticks, tafeltjes, sieraden, kleiwerken, mooie kaarten en nog veel meer!

Mijn dank is groot!

 

Heb het goed lieve mensen en maak er het beste van deze tijd!

 

 

Update: Ondertussen zijn we al meerdere lockdown en 2 jaar verder. Veel mensen hebben Corona gehad. Er wordt op dit moment nog flink gevaccineerd, maar ook dat helpt niet volledig en waarschijnlijk verdwijnt Corona niet meer door de vele varianten die er telkens opduiken. Veel bedrijven zijn kapot, veel bedrijven hebben het zwaar en zo ook de kappersbranche. We zijn net weer uit de lockdown van 2022. Als er op deze manier mee omgegaan blijft worden zullen we met 35% omhoog moeten gaan qua prijzen. Wie zit daar op te wachten? Niemand toch!

Er moet iets drastisch veranderen...

 

Iets anders wat mij is opgevallen is dat er veel mensen ziek zijn geweest van Corona en daarna haaruitval kregen. Hierbij kan ik je helpen met de tips bij haaruitval. Lees de blog even goed door, mocht je hier ook last van hebben. Uiteindelijk komt het allemaal goed!

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.