Tips bij een gevoelige hoofdhuid

Een gevoelige huid ziet er rood en vurig uit, er kunnen plekjes ontstaan en het kan jeuken of branderig gevoel geven. Heel vervelend als je hier last van hebt, maar gelukkig kun je de huid verzachten en voeden waardoor het beter in balans komt. En hoe gezonder de hoofdhuid, hoe beter het haar zit. De hoofdhuid beschermt de schedel en wees hier zuinig op.  Ik help je graag verder met deze tips.

 

Ten eerste is het belangrijk om gezond te eten en te drinken. Een gezonde lifestyle is van belang bij een gevoelige huid evenals voldoende  slaap, een goede conditie etc.  Je weet vast wel of je hieraan voldoet en wat eventueel verbeterpuntjes zijn. Zorg dat je ontspannen bent, want stress heeft heel veel invloed op de hoofdhuid. Ik kan je hierbij helpen door een hoofdmassage of detoxbehandeling te geven. Die laatste staat op nummer 1 van de behandelingen die ik geef bij mensen met een gevoelige huid. Deze behandeling reinigt intensief. Siliconen uit producten en andere toxische stoffen worden verwijdert van de huid en de huid wordt gevoed en heerlijk gemasseerd. Hier lees je alles over deze heerlijke behandeling! Daarnaast kun je met goede producten en aandacht de huid verbeteren.

 

 

Verzorgen: De CALM SENSITIVE SHAMPOO van Kadus reinigt de gevoelige en droge hoofdhuid op milde wijze en het beschermt gekleurd haar tegen vervaging. De shampoo bevat geen siliconen.  De Marulaolie die in deze shampoo zit, verzacht de huid, hydrateert, voedt, werkt tot diep in de huid, werkt antibacterieel en ontstekingsremmend. Masseer de huid goed in en spoel dan uit met lauwwarm water.

Het haar kan wel wat stugger aanvoelen. Daarom kun je voor meer hydratatie de huid verzorgen met de conditioner en het serum van deze lijn. Het brengt de PH waarde van de huid in balans. Het maakt het haar zachter en beter doorkambaar. Ook beschermt het gekleurd haar tegen vervaging van de kleur. Opbrengen in gewassen haar  en even laten inwerken en dan uitspoelen.

Styling en extra tips: 

*Het is belangrijk om voorzichtig om te gaan met stylingsproducten. Er zijn veel producten die bv alcohol bevatten of siliconen. Goede producten zijn een must bij een gevoelige huid. Koop stylingsproducten van Kadus. Deze zijn mild voor de huid en zuinig in gebruik. Er zijn producten voor volume, textuur, glans en om te fixeren.  Afhankelijk van het kapsel dat je hebt. is er vast wel eentje die jouw past. Laat je persoonlijk adviseren in de studio!

*Het gebruik van warmte is af te raden. Denk aan drogen met een hete föhn. Dit droogt de huid extra uit en maakt het gevoeliger. Laat je haar drogen aan de lucht.

*Let op de zon en laat de huid niet verbranden.

*Masseer de huid elke dag even met je handen of vraag je partner om een hoofdmassage.

 

Wil je gebruik maken van een behandeling of persoonlijk advies voor jouw huid? Maak dan een afspraak in de studio!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.