Tips bij vet haar

Vet haar voelt niet fijn. Het haar ziet er nattig uit en is zwaar en futloos. Het voelt vies aan en je wilt het dan ook snel weer wassen. Doe dit niet te vaak! Ook kun je jezelf onzeker voelen doordat je je vies voelt. Ik leg je hieronder uit wat je kunt doen om de hoofdhuid goed te verzorgen en van buitenaf problemen op te lossen.

Bij vet haar of eigenlijk de hoofdhuid, werken de talgkliertjes te snel. Ze geven daardoor veel talg af en dat gaat in het haar zitten. Het is een natuurlijk proces van de huid om het lichaam te beschermen tegen infecties en bacteriën. 

Het is belangrijk de talgkliertjes in de huid zo min mogelijk te stimuleren, zodat het niet erger wordt. Door te veel wassen denkt de huid opnieuw talg aan te moeten maken en zo wordt het dus alleen maar erger.

 

Oorzaken kunnen zijn:

*hormonen, puberteit, menstruatie, overgang, zwangerschap

*erfelijkheid

*seizoensveranderingen

*warmte

 

Verzorgen: Wat je kunt doen is het haar 2x per week wassen met de PURIFYING shampoo van Kadus. Dit geeft directe zuivering op een milde manier. De hoofdhuid komt in goede conditie en haar krijgt zijn natuurlijke glans terug. Spoel het haar heel goed uit met lauwwarm of koud water. Warmte stimuleert namelijk de talgklieren. De shampoo ruikt heerlijk. Er zitten o.a.  Jojoba zaad olie en witte thee extracten in. Het verzacht, kalmeert en hydrateert de huid. Mocht je de neiging hebben om het vaker te willen wassen, gebruik dan een DROOGSHAMPOO. Deze kun je op de aanzet van het haar sprayen en dit lost het vet als het ware op. Hierdoor hoef je het haar minder vaak te wassen. 

 

Heb je lang haar? Dan kan je de punten en lengten van het haar wel extra voeden en hydrateren met een MASKER of andere producten zoals de VELVET OIL. Ik hoor je denken olie in vet haar? Deze olie trekt snel in het haar en verzwaart het haar niet. Een prima voeding bij lang en vet haar.

 

Daarnaast kun je om de 6 tot 8 weken gebruik maken van de detoxbehandeling in de studio. Hierbij worden het haar en de huid diep gereinigd en uitstekend verzorgd. Zie het als een schoonheidsbehandeling, maar dan om de hoofdhuid te optimaliseren. Tegelijk werkt deze behandeling heel ontspannend. Lees er hier alles over.

 

Extra tips:

*Vermijd warmte bij een vette huid. Warmte werkt stimulerend en zorgt ervoor dat het haar sneller vet wordt.  Denk hierbij aan een warme douche, bad, in de zon zitten, sauna, een hoed, pet of doek op het hoofd.

*Kam of borstel het haar niet te vaak. Ga niet telkens met de handen door het haar. Hierdoor maak je het alleen maar erger.

*Föhn het haar niet droog, maar laat het opdrogen aan de lucht. 

*Verschoon je kussensloop regelmatig. Talg geeft namelijk af op stoffen en blijft hierin zitten. Ook helpt dit tegen onzuiverheden in het gezicht. Je kunt het haar bij lang haar even in een knot doen, waardoor het haar minder door elkaar gaat wrijven tijdens het slapen.

*Eet minder vet voedsel. Dit kan invloed hebben op het haar. Vitamine B helpt de huid en het haar gezond te houden.

 

 

Stylen:

Het is belangrijk om geen verzwarende en vette stylingsproducten te gebruiken, maar wel producten die het haar volume geven. Als het haar gewassen is, kun je het stylen met een EXPAND MOUSSE. De mousse verstevigt, zonder het haar zwaar te maken, geeft volume en extra body aan het haar. Daarnaast kun je bijvoorbeeld nog een LAK SET IT gebruiken om het extra te fixeren.

Afhankelijk van het kapsel zijn er nog meer producten zoals een GEL SWAP IT of een FIBER UP GUM. Het beste voor jou is om naar de studio te gaan en je persoonlijk te laten adviseren. Hierbij wordt ook gelet op het kapsel dat het beste bij je past.

 

Ik hoop dat je geholpen bent door deze tips te volgen. Producten kun je bestellen in de studio en maak gelijk een afspraak voor jezelf!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.