Tips bij haaruitval

Haaruitval is een probleem dat ik regelmatig tegenkom. Heel vervelend en ook best een beetje eng om te hebben. Bang om je volle bos haar te verliezen of als je al weinig hebt, om kaal te worden. Er is een verschil in haaruitval bij mannen en vrouwen. Mannen kunnen kaal worden of inhammen krijgen door de hormonen die anders werken dan bij vrouwen. Of wat dacht je van de genen? Heb je geluk hiermee of niet?

Mensen worden ijdeler en willen dit verbergen door bijv een haartransplantatie te ondergaan of een haarstuk te gebruiken. Voor deze stappen zou ik je aanraden om de Kadus Vital booster lijn te gebruiken.

 

Oorzaken: Normaal verlies je ongeveer rond de 100 haren per dag. Als dit meer is heb je kans dat je haar dus uitvalt. Haaruitval kan verschillende oorzaken hebben.

-na een ziekte, hoge koorts, infecties...

-geneesmiddelen

-schildklierproblemen

-na een zwangerschap

-hormonen

-stress

-ongezond leven zoals veel alcohol drinken en slechte voeding

-na een operatie

-bij een streng dieet

 

Ik heb zelf weleens een tijdje last gehad van haaruitval. Ik werd bang om kaal te worden of mijn haar kwijt te raken. Ik kon wel janken.

Dat gevoel herken je vast als je hier ook last van hebt of hebt gehad.

 

Wat kun je doen?: Van binnenuit kun je extra vitamines nemen. Eet gezond en beweeg, zorg voor een goede nachtrust en ontspan! Hierbij kan ik je helpen met een hoofdmassage. Het is belangrijk om de doorbloeding te stimuleren, zodat alles weer goed gaat werken in de hoofdhuid en in balans gaat komen. Dit kun je zelf doen door elke dag de huid los te maken. Of nog beter...vraag het iemand anders of kom langs in de studio voor de hoofdmassage of de detoxbehandeling.

Wat je van buitenaf kunt doen lees je hieronder.

 

Verzorging:

Er is van Kadus een lijn voor mensen met haaruitval. De VITAL BOOSTER SHAMPOO maakt het haar sterker en krachtiger. Met behulp van deze shampoo wordt het verlies van het haar verminderd. Het zal de kracht en vitaliteit in het haar weer helemaal terug brengen. Het stimuleert het centrale zenuwstelsel waardoor de haargroeicyclus drastisch zal worden verlengt. geeft de huid een echte boost en verfrist de hoofdhuid. Masseer deze goed in. Dit heeft al effect. Verwacht niet meteen een dikke haardos, het heeft even de tijd nodig om te werken. Cafeïne kan de haarcyclus verlengen en zit daarom vaak in producten tegen haaruitval.  Hiernaast zijn er pipetjes met het VITAL BOOSTER SERUM. Dit helpt haaruitval tegen te gaan en beschermt het breekbare haar. Het stimuleert de huid en bevordert de haargroei, door de wortels diep te voeden en het verhoogt de duurzaamheid van het haar bij regelmatig gebruik 

In veel shampoos zitten siliconen die een verstikkend laagje op de huid maken.

Dit verslechterd de huid. Investeer in jezelf en gebruik een goede producten!

 

Versterk je haar door er regelmatig een masker in te doen, zoals het FIBER INFUSION MASK. Het haar voelt zacht, versterkt door de keratine en is beter doorkambaar.

 

Kleuren van het haar: Je kunt je haar wel laten kleuren, maar vraag hierbij advies in de studio. 

Er zijn kleurtechnieken en haarverf die mild zijn voor de hoofdhuid. Ook gebruik ik een olie dat de huid beschermt.

Doe het niet zelf thuis!

 

Stylen:

Wees voorzichtig met je haar en vermijd hitte zoals een hete föhn, krultang of stijltang. Kam je haar met een grove kam of zachte borstel.

Bij ernstige gevallen kun je denken aan een haarstuk.

 

Er zijn meer soorten haaruitval dan hierboven beschreven.. Hier ga ik nu niet dieper op in. Bij ernstige gevallen verwijs ik je graag verder naar de huisarts.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.