Tips bij droog haar

Droog haar kun je van nature hebben als je talgklieren weinig talg aanmaken. Het voelt dan droog en stug aan . Het haar ziet er dof uit en het kan pluizen. Het is moeilijk doorkambaar. Je ziet dit vaak bij krullend haar, bij lang haar en bij het haar van oudere mensen. Van buitenaf zijn er veel oorzaken die kunnen leiden tot droog haar. Denk aan kleuren, permanenten, föhnen, een krultang, stijltang, de zon, zout water van de zee, chloor water, veel douchen en wassen, een slechte shampoo gebruiken of andere producten die het haar uitdrogen. Wat kun je hieraan doen, zodat het haar weer glans krijgt, zacht aanvoelt en makkelijk doorkambaar is? Dat lees je hieronder.

 

Verzorgen: 

Kadus heeft een speciale lijn voor droog haar ontwikkeld, maar mijn voorkeur gaat uit naar de nieuwe Fiber infusion lijn.

De FIBER INFUSION SHAMPOO reinigt, voorkomt haarbreuk, herstelt en verzorgt het haar op een milde manier met keratine.

Deze set heeft trouwens een hele fijne geur en wordt veel verkocht in de studio. Het ziet er dan ook nog eens heel stijlvol uit.

Na de shampoo kun je de FIBER INFUSION MASK gebruiken. Het voorkomt haarbreuk tot wel 97%! Het haar wordt beschermd, hersteld, het verzacht, hydrateert en geeft glans. Het voelt heerlijk zacht aan en is makkelijk doorkambaar. 

Vind je een masker teveel werk, dan kun je dagelijks de REPAIR ENDS CONDITIONING BALM gebruiken. Zie het als een dagcrème, maar dan voor in het haar. Het hydrateert, voedt, beschermt, maakt het haar zachter en helpt gespleten haarpunten te voorkomen.

 

 

Stylen:

Zoals ik hierboven al aangaf, kan hitte van de föhn, krul- of stijltang het haar extra uitdrogen. Het beste is om het haar op te laten drogen.

Kies je er toch voor om het haar te föhnen, gebruik dan eerst de ARGAN OLIE ter bescherming en gebruik een lauwe stand.

Er zijn veel producten die het haar meer glans geven, ontkroezen en extra hydrateren zoals de wax SPIN OFF, of de gelwax ADAPT IT.

Gebruik hiervan een klein beetje en verdeel het over de punten en lengten van het haar. 

 

Extra tips: 

*Laat je haar regelmatig knippen zodat de ergste droge punten eraf gaan en je haar er verzorgt uit blijft zien.

*Drink genoeg water en zorg voor een gezonde lifestyle. Vitamine A en B zijn goed voor het haar en de talgproductie.

*Ook is een hoofdmassage erg goed voor het droge haar of de detoxbehandeling. Laat dit elke 6-8 weken doen en je zult het resultaat merken. Deze behandelingen werken heerlijk ontspannend.

*Heb je al eens aan een keratinebehandeling gedacht? Hierbij wordt het haar speciaal behandeld, zodat het glad en pluisvrij wordt.

*Slaap op een zachte satijnen kussen. Bij lang haar kun je het  haar in een losse vlecht doen tijdens het slapen.

*Gebruik een grove, zachte borstel of kam. 

 

Heb jij ook nog goede tips voor droog haar? Laat het dan hieronder weten.

 

Je kunt producten bestellen door even een mail of app te sturen.

Wil je uitgebreider persoonlijk advies? Maak dan een afspraak in de studio!

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.