Tips bij roos

Roos is een vorm van eczeem dat schilfertjes op de hoofdhuid geeft. Deze schilfers noemen we roos. Het komt voor in verschillende mate.

Het is vervelend als je het ziet in het haar of als het op de schouders valt. Vooral op zwarte kleding is het goed te zien of in donker haar.

Hoe ontstaat roos nou? De talgklieren in de huid geven een vettig laagje af.  De gisten die op de huid leven, veroorzaken uiteindelijk de roos. De een heeft hier meer aanleg voor dan de ander. Heel vervelend, maar er is zeker iets aan te doen!

Hieronder vind je tips bij roos.

 

 

Verzorgen: Roos kan vanzelf weer weggaan, maar als dit niet zo is dan kun je het haar 2 tot 3x per week wassen met de ANTI-DANDRUFF SHAMPOO van Kadus. Deze verwijdert de roos meteen en verzorgt de huid. Er zit goudsbloemextracten in en jojoba olie. Dit verzacht en voedt de huid. Hij ruikt ook erg lekker, ook niet onbelangrijk. Masseer de huid niet te erg, want dit stimuleert juist de talgklieren weer en daardoor ontstaat er meer roos. Spoel het goed uit met lauwwarm water. Douche dus niet te heet! Mocht dit niet voldoende werken of bij ernstigere roos kun je naast de shampoo het ANTI ROOS SERUM gebruiken. Het helpt de roos verminderen en voorkomen.

En bij jeuk, niet krabben!

De DROOGSHAMPOO kun je gebruiken als het haar snel vet wordt. De spray lost de talg op dat in het haar blijft hangen en zo hoef je het haar minder vaak te wassen.

Maar wat kun je nog meer doen?

Warmte en kou heeft invloed op de aanmaak van roos. Het dragen van een hoed, pet of doek zorgt ervoor dat de gisten beter kunnen leven, door de warmte. Extra warmte is dus niet goed.

Wat ik zelf veel zie is dat er in de herfst en wintertijd meer mensen zijn met roos. Je zit meer binnen en de lucht is droger, de temperatuur is anders en het eten. De huid en het haar reageren hierop.  Extra vitamine B slikken helpt ook om nagels, haar en huid gezonder te maken.

Dit zit in voeding zoals

  • Lever

  • Yoghurt & noten

  • Volkoren producten

  • Groene (blad)groenten

  • Biergist

of gebruik ter ondersteuning voedingssupplementen.

Zorg ook voor voldoende water en leef gezond. Ontspan je!

Uv licht heeft een positieve werking op roos. Ga naar buiten voor een wandeling in de zon!

 

Stylen: Het föhnen van het haar kun je bij roos beter niet doen of op een koude- lauwe stand. De warmte stimuleert de groei van gisten en daardoor ontstaat er eerder roos. De stylingsproducten van Kadus hebben geen invloed op roos dus je mag alles gewoon gebruiken.

De DROOGSHAMPOO kun je gebruiken als het haar snel vet wordt. Het lost de talg op dat in het haar blijft hangen.

 

Aanrader: In de studio kun je terecht voor een detoxbehandeling. Hierbij wordt het haar en de hoofdhuid intens gereinigd en gevoed. 

Deze behandeling is heerlijk ontspannend en bij roos een zeer goede verzorging. Aangeraden wordt om deze behandeling om de 6-8 weken te herhalen en daarnaast de geadviseerde producten thuis te gebruiken. Zo heb je het beste resultaat . Lees er hier alles over. 

 

Wil je de producten van Kadus zelf ervaren? Dan kun je ze bestellen of kom langs in de studio en laat je persoonlijk adviseren!

Heb jij ook nog tips tegen roos? Laat het hieronder weten.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.