Tips voor gekleurd haar

Je hebt je haar laten kleuren, maar hoe kun je nu het beste je haar verzorgen zodat de kleur en je haar het langste mooi blijft?

Hiervoor heb ik wat tips voor je opgeschreven. Je hebt geïnvesteerd in je haar door het te laten kleuren in de studio. Een goede keuze,

want je haar is met een goed en professioneel product van Kadus gekleurd. Dat scheelt al enorm in het behoud van de conditie van het haar. 

En hoe gezonder het haar is, hoe beter de kleuren ook pakken op het haar en hoe mooier het resultaat. Een goede verzorging is echt een must! 

 

Er zit wel een verschil in behoud van de kleuren. De warme en felle tinten vervagen sneller uit het haar dan natuurlijke kleuren.

Ook het gebruik van een verf of spoeling heeft invloed op de houdbaarheid evenals de grijspercentage van het haar, de lengte en conditie en de manier van stylen. Zonlicht, veel douchen, zwemmen in chloorwater of het zoute zeewater in de zomer, slechte producten, antiroos shampoos, een slechte conditie van het haar, als je bv te vaak het haar kleurt, parfum spuiten in het haar, het stijlen met een stijltang, krultang, te warm douchen, hitte...noem maar op. Let op deze dingen en verzorg jezelf goed! 

 

 

Verzorgen: Was het haar zo´n 2x per week met goede producten van Kadus. Mijn favorieten zijn de shampoo en het masker.

*De COLOR RADIANCE SHAMPOO ruikt ten eerste al heerlijk naar passievruchten. Het beschermt het haar tegen kleurvervaging en het verzorgt goed. Dit resulteert in een lang mooi blijvende en stralende kleur. Met passievruchtenextract en lipiden uit sinaasappelschil. Heerlijk!  

*Na het wassen kun je een haarmasker gebruiken. Je kunt het kort in laten werken of 5 minuten voor een beter resultaat.

De COLOR RADIANCE INTENSIVE MASK ruikt net zo lekker als de shampoo en het haar voelt heerlijk zacht, zonder het te verzwaren. Je kunt het makkelijker doorkammen. Het masker kun je na het wassen op handdoekdroog haar inmasseren en eventueel met een warme doek omwikkelen en zo in laten werken. Door de warmte gaat het lekker broeien en werkt het masker nog intenser. Je hebt dit vast al eens gevoeld en ervaren in de studio, want dit ontvang je gratis bij een kleurbehandeling.

*Er zijn speciale toonmaskers voor blond, koper, rood en bruin haar. Deze frissen de haarkleur gelijk weer op.

*Voor blond haar is er zelfs een speciale lijn om de gelige gloed eruit te halen. De SILVERSHAMPOO is dit. 

*En uhm een DROOGSHAMPOO kun je gebruiken als je haar wat sneller vettig wordt. Hierdoor hoef je het haar minder vaak te wassen en heb je een langere kleurbehoud. 

*De VISIBLE REPAIR CONDITIONING BALM is ook een heerlijk voedend product dat je dagelijks in het haar kunt doen, net als bij een dagcrème voor het gezicht.  Je hebt er weinig van nodig. Het repareert het haar zichtbaar en voedt het beschadigde haar direct van wortel tot punt, zonder te verzwaren. Voorkomt statisch haar, maakt het direct sterker, zijdeachtig en makkelijk te doorkammen. Zelf gebruik ik deze crème elke dag. Ik kan niet meer zonder!  

 

 

Een extra tip: Laat je haar regelmatig knippen om het gezonder te houden. 

Bij kort haar adviseer ik om de 6-8 weken en bij lang haar om de 3 maanden.   

 

 

Stylen: De manier van stylen heeft dus invloed op de kleur. Hitte en warmte van een föhn, stijltang of krultang zorgt ervoor dat de kleur eerder terugloopt, omdat deze methodes het haar uitdroogt en doffer maakt. Om dit tegen te gaan kun je de beschermende ARGANOLIE gebruiken. Föhnen met ronde borstels laat je kleur wel mooier uitkomen doordat het haar gladder gestyled wordt en hierdoor gaat glanzen. Glansproducten zoals de GELWAX of de glansspray SPARK UP laten de kleur opleven. 

 

Zo zijn er dus genoeg mogelijkheden en producten om het haar mooi te houden. Kies wat bij je past en wat je zelf makkelijk vindt. 

 

Heb jij ook nog goede tips voor gekleurd haar? Reageer dan hieronder! Je kunt producten bestellen door even een mail of app te sturen.

Wil je uitgebreider persoonlijk advies? Maak dan een afspraak in de studio!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.