Tips bij hoofdluis

Het idee van luizen geeft al jeuk op je hoofd nu waarschijnlijk. Dat hoofdluis zeer besmettelijk is, weten de meesten wel. Je ziet deze kleine beestjes vaak bij kinderen, maar ook volwassenen kunnen het krijgen. De hoofdluis is een parasiet dat op behaarde en warme plekjes van het hoofd zit. Vooral achter de oren, nek, onder de pony. Het beestje drinkt regelmatig bloed uit de huid om te overleven. Ze zijn ongeveer 3mm groot en grijs/bruinig van kleur. Als je er last van hebt, gaat de hoofdhuid jeuken.

Lees meer »

Tips bij Psoriasis

Een olifantenhuid, zo wordt psoriasis ook wel genoemd. Bij deze chronische huidaandoening vernieuwt de huid zo snel dat er schilfertjes ontstaan en ontstekingen komen. De huid ziet er rood en vurig uit met droge schilfertjes. Het is niet besmettelijk maar wel erfelijk. Je ziet het vaak dan ook terug bij meerdere mensen binnen een familie. Er zijn verschillende soorten. Psoriasis zit meestal op het hoofd, achter en/of  in de oren, op de ellebogen,  knieën en de bilnaad. Het kan ook op andere plekken zitten van het lichaam. Zelfs op de nagels. Stress, medicatie, infecties en huidbeschadigingen veroorzaken het vooral. 

Lees meer »

Tips voor het haar tijdens de Corona lockdown

(Geschreven tijdens de eerste lockdown) Er is Corona in de wereld en het is ook in Nederland. Je kunt er niet omheen, als je het nieuws volgt. Dit virus zorgt voor veel ellende en tegelijk ook voor veel mooie hartverwarmende en creatieve momenten. Veel bedrijven moeten hun werk neerleggen. Gezondheid gaat voor alles! Ook de kappersbranche valt hieronder en is ook een lastige met de Corona. Op 1,5 meter afstand werken is niet te doen tussen kapster en klant. Het is nog onduidelijk wanneer kapsalons weer open mogen.

Lees meer »

Tips bij een gevoelige hoofdhuid

Een gevoelige huid ziet er rood en vurig uit, er kunnen plekjes ontstaan en het kan jeuken of branderig gevoel geven. Heel vervelend als je hier last van hebt, maar gelukkig kun je de huid verzachten en voeden waardoor het beter in balans komt. En hoe gezonder de hoofdhuid, hoe beter het haar zit. De hoofdhuid beschermt de schedel en wees hier zuinig op.  Ik help je graag verder met deze tips.

Lees meer »

Tips bij vet haar

Vet haar voelt niet fijn. Het haar ziet er nattig uit en is zwaar en futloos. Het voelt vies aan en je wilt het dan ook snel weer wassen. Doe dit niet te vaak! Ook kun je jezelf onzeker voelen doordat je je vies voelt. Ik leg je hieronder uit wat je kunt doen om de hoofdhuid goed te verzorgen en van buitenaf problemen op te lossen.

Lees meer »

Tips bij statisch haar

Heb je ook zo snel statisch haar met dit koude weer? Door de kou en droge lucht wordt je haar sneller statisch geladen. Je haar kan alle kanten op gaan staan en dat wil je natuurlijk niet! Wat je hier aan kunt doen is het volgende.

Lees meer »

Tips bij krullend haar

Gekruld haar kun je van nature hebben of je hebt een permanent laten zetten. De een heeft sterk gekruld haar en de ander golvend. Vaak is het haar wat droger en pluiziger. Om zoveel mogelijk plezier te hebben van het gekrulde haar heb ik hier een aantal tips.

Lees meer »

Tips bij haaruitval

Haaruitval is een probleem dat ik regelmatig tegenkom. Heel vervelend en ook best een beetje eng om te hebben. Bang om je volle bos haar te verliezen of als je al weinig hebt, om kaal te worden. Er is een verschil in haaruitval bij mannen en vrouwen. Mannen kunnen kaal worden of inhammen krijgen door de hormonen die anders werken dan bij vrouwen. Of wat dacht je van de genen? Heb je geluk hiermee of niet?

Lees meer »

Tips bij droog haar

Droog haar kun je van nature hebben als je talgklieren weinig talg aanmaken. Het voelt dan droog en stug aan . Het haar ziet er dof uit en het kan pluizen. Het is moeilijk doorkambaar. Je ziet dit vaak bij krullend haar, bij lang haar en bij het haar van oudere mensen. Van buitenaf zijn er veel oorzaken die kunnen leiden tot droog haar. Denk aan kleuren, permanenten, föhnen, een krultang, stijltang, de zon, zout water van de zee, chloor water, veel douchen en wassen, een slechte shampoo gebruiken of andere producten die het haar uitdrogen. Wat kun je hieraan doen, zodat het haar weer glans krijgt, zacht aanvoelt en makkelijk doorkambaar is? Dat lees je hieronder.

Lees meer »